Blik achter de sluier.
 
In 2013 heb ik er in stilte aan gewerkt en in augustus 2013 kwam het dan ook echt uit! Het project 'BADS' (Blik achter de Sluier) was maar bij weinigen bekend.
 
In de afgelopen jaren was ik de fotograaf bij ruim 150 bruiloften. Gelegenheden waarbij ik de leuke en bijzondere, maar ook de minder leuke ervaringen meemaakte.
Blik achter de sluier is een boek over pastoors die in de kroeg zitten, over scheurende trouwjurken, ducktape en paracetamol, over vrouwen op naaldhakken, ceremoniemeesters die menen dat ze Gods gift aan de trouwdag zijn, bruiden die menen niet op een foto te blijven plakken, oom Henk die denkt ook te moeten fotograferen, optredens die te pijnlijk zijn om naar te kijken en andere voorvallen.
Het geeft inzicht in datgene waar een huwelijks fotograaf mee te maken heeft en geeft tips waar je bij het plannen van de bruiloft je voordeel mee kunt doen.
 
Voorlopig is mijn boek alleen te bestellen door een mailtje te sturen naar: info@maertens-fotografie.nl
 
Je ontvangt dan van mij een reactie waar je het bedrag van € 15,- op mag overmaken. Dit is inclusief verzenden.
 
Ik ben in overleg met enkele partijen om het boek ook via de reguliere handel te verspreiden.
 
Hieronder enkele reacties van eerdere lezers/lezeressen:

Michelle:
 
Ik heb je boek uit (fervent lezer) en heb ervan genoten! Heerlijk geschreven, makkelijk leesbaar en je tips genoteerd :-). Ik heb tranen gelachen om oom Henk en 'ongewenst getuige', me mee-geërgerd op de gastonvriendelijk trouwlocatie en het onvriendelijke bruidspaar, een traantje weggepinkt bij het verhaal over oma die even kwam meegenieten en mezelf al herkent in het verhaal 'ik plak niet'. Daarnaast mijn moeder (op meerdere fronten, al is ze heel lief!), fotograferende vader en ceremoniemeester al geïnstrueerd :-). Kortom, ik heb genoten, evenals van de 'kiekjes' erin..!
 
Ellen:
 
Chapeau! Ik bestelde je boek op aanraden van een van jouw bruiden. Geen spijt van. Het is apart om zo'n dag eens door de ogen van een andere partij te zien. Zoals je zelf in je boek al aangeeft lijkt het alsof een fotograaf het maar makkelijk heeft. Maar toen ik het boek uit had, kreeg ik echt meer respect voor de beroepsmatige huwelijksfotograaf. Mooi boek! En dan praat ik als DTP'er niet alleen over de papierkwaliteit (haha...) en de foto's.
 
Charlotte:
 
Ik vond het echt een leuk boek om te lezen. Over je ervaringen. En het zetten mij wel aan het denken van hoe zijn wij om gegaan met jou op de bruiloft.  Wat ik ook erg leuk vond om te lezen is dat ik je gevoel voor het vak eruit kan halen. Het boek is echt met passie geschreven. Dit hoopte ik ook. Omdat je ook zo altijd over kwam tijdens de gesprekken en de fotografie. Ik heb geen kritiek over je boek. Ik vindt dat je echt goed werk hebt geleverd. En ik hoop dat je in de toekomst nog 1 keer een boek mag schrijven over je werk en je ervaring. Je leest en leert nu eens de andere kant van een fotograaf. En zeker hoe jullie dan dingen zien. Erg leuk!
 
Sonja:
 
Boek uit, hihi! Kon niet wachten, dus in de pauzes op het werk al ff gelezen. De rest in een ruk uit vanavond. Leuk! Herkenbaar!
 
Suzan:
 
Wat een heerlijk boek! Het is dat ik al getrouwd ben, anders had ik hier zeker uit geleerd. Ik zou bepaalde dingen zeker anders gedaan hebben. Er waren veel momenten van herkenning. De daggasten die ook zo nodig allemaal een foto van ons wilden en daar erg pushy in waren. de wielrenners die niet aan de kant wilden gaan, de taart die te vroeg uit de koeling kwam. Maar we hebben zeker een superdag gehad! Ik en mijn husby beseften niet dat een fotograaf ook moet eten (haha), helemaal vergeten.
 
Nee, ik heb er erg mee gelachen. Onze complimenten en veel succes! Komt er ook een deel 2?
 
Lianne:
 
Een kop thee erbij en lezen! dat heb ik gedaan toen je boek binnenkwam. Foei, wat heb ik gelachen. Maar ik heb me ook geërgerd aan zoveel lompigheid onder de mensen. Je hebt echt wel passie voor je werk. Dat haal je er zo uit. Je hebt een eigen stijl, laat vrouwen vrouwen blijven en schrijft er nog een prachtig boek over ook. Heel veel succes!!!